Een cementgebonden gietvloer is een prachtige naadloze vloer die toepasbaar is in veel ruimtes in de woning. Het geeft een schitterende strakke uitstraling aan jouw woning. De basis voor in ieder interieur! In dit blog vertellen we je over de cementgebonden gietvloer en de voor- en nadelen ervan.
De uitstraling van een cementgebonden gietvloer
Een cementgebonden gietvloer is geen echte gevlinderde betonvloer, maar het is een betonlook vloer. Het is dus een alternatief voor een betonvloer. Hier wordt voor gekozen als een gevlinderde betonvloer qua dikte niet te realiseren is.
Een cementgebonden gietvloer heeft een strakke en naadloze uitstraling. Er zitten wat minder nuances en wolken in dan bij een gevlinderde woonbeton vloer. Het is een hele strakke basis voor jouw interieur.
Wel kan het zijn dat er gietlijnen ontstaan in de vloer, dit zien wij echter niet als een gebrek, maar dit geeft juist wat speling aan jouw vloer.
De voordelen van een cementgebonden gietvloer
Een cementgebonden gietvloer heeft tal van voordelen. Zo is deze vloer aan te brengen over diverse bestaande vloeren/ondervloeren. Wij brengen hem bijvoorbeeld aan over jouw tegelvloer aangebracht worden. Het resultaat is een prachtige nieuwe vloer zonder sloopwerkzaamheden.
Daarnaast is de vloer in veel verschillende tinten leverbaar: off white, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandkleur. Deze kleuren geven je interieur een rustige en natuurlijke basis.
Een van de andere voordelen van een cementgebonden gietvloer is dat deze voor 100% vuil- en vloeistofafstotend is. Omdat de vloer naadloos is en dat deze is gelakt, hebben vuil en vloeistoffen geen mogelijkheid om in de vloer te trekken. Ideaal wanneer je een huishouden met bijvoorbeeld kinderen/huisdieren hebt.
De nadelen van een cementgebonden gietvloer
Zoals elke vloer voor- en nadelen heeft, heeft een cementgebonden gietvloer die ook. Echter is het aan jou of de nadelen ook als nadelen ziet.
Een van de nadelen van een cementgebonden gietvloer is de aanbrengtijd. Het neemt minstens een week tijd in beslag om een gietvloer te realiseren, en het duurt een week om de laklagen op sterkte te laten komen. Concreet betekent dit dat jouw woning 2 tot 3 weken niet bewoonbaar is.
Echter, het is aan jou of je dit als een van de nadelen van een cementgebonden gietvloer ziet. Je geniet namelijk lang van een prachtige vloer in jouw woning. Wij vinden dat die twee weken zeker waard!
Een ander nadeel van een cementgebonden gietvloer is de gevoeligheid. Een gietvloer is van zichzelf een wat zachter product. Hierdoor is het een heerlijke vloer om met blote voeten overheen te lopen. Maar doordat hij wat zachter is, is hij ook wat gevoeliger voor krasjes en beschadigingen. Daarom adviseren wij om bij iedere deur naar buiten een goede schoon- en droogloopmat neer te leggen, en om jouw woning regelmatig te stofzuigen. Zo houd je het meeste vuil buiten de deur en voorkom je de kans op beschadigingen.
Lees ook: wat kost een gietvloer per m²?
Een cementgebonden gietvloer in jouw woning?
Enthousiast geworden over een cementgebonden gietvloer? Of wil je meer informatie over bijvoorbeeld de voor- en nadelen ervan? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom en laat je adviseren en inspireren.