Een gevlinderde betonvloer moet bij je passen. Wij vinden ze prachtig, maar elke vloer heeft voor- én nadelen. Daarom vertellen we gewoon eerlijk wat de nadelen van een gevlinderde betonvloer zijn. Natuurlijk kunnen we het niet laten ook de voordelen te noemen, dus lees vooral verder zodat je een goede afweging kunt maken!
Wil je graag een gevlinderde betonvloer en ben je graag goed voorbereid? Of twijfel je nog en wil je weten wat de gevlinderde betonvloer nadelen zijn? We zetten ze op een rij, zodat je goed kunt bepalen of een gevlinderde betonvloer bij jou past. Veel van deze nadelen zijn gelukkig te voorkomen of op te lossen. En sommige nadelen worden zelfs niet gezien als nadeel maar als een karaktereigenschap.
Gevlinderde betonvloer nadelen op een rij
- Een gevlinderde betonvloer kan scheuren;
- Een gevlinderde betonvloer kan niet goed tegen zure en vette vloeistoffen;
- We storten gevlinderde betonvloeren niet op zandcement dekvloeren;
- Een gevlinderde betonvloer is minimaal 7 centimeter dik;
- Een gevlinderde betonvloer haal je niet zomaar weg.
Scheuren in een gevlinderde betonvloer
Sommige mensen hopen juist dat hun betonvloer scheurt, andere mensen duimen dat het niet gebeurt. Niet iedereen ervaart het dus als een nadeel dat beton door het uitzetten en krimpen kan scheuren. Gebeurt het vaak? Ja, heel vaak. Je kunt wel kiezen voor de krimparme variant die de kans op scheuren verkleint. Het repareren van scheuren is bij de prijs inbegrepen.
Het repareren van scheuren
Het opvullen van scheuren zorgt ervoor dat je vloer hygiënisch blijft. We vullen de scheuren in de kleur van de vloer, maar net als bij verf blijf je altijd kleurverschil zien. We repareren de scheuren altijd na een jaar. Dat doen we omdat de vloer dan alle temperaturen van de vloerverwarming heeft meegemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om scheuren juist in een afwijkende kleur te repareren. Dan maak je er juist echt een eyecatcher van.
De dikte van een betonvloer
Afhankelijk van je situatie kan de dikte van een betonvloer een nadeel zijn. De vloer moet namelijk minimaal 7 centimeter dik zijn. Dit is ook waarom we een betonvloer (bijna) nooit op een zandcement dekvloer kunnen storten. Wil je wel de uitstraling van beton, maar is er niet voldoende ruimte? Bekijk dan eens onze betonlook gietvloeren of de beton ciré vloer. Deze vloeren zijn maar een paar millimeter dik en maken we juist wél op zandcement dekvloeren.
Vlekken voorkomen in een gevlinderde betonvloer
Wanneer je een gevlinderde betonvloer goed onderhoudt, blijft hij een leven lang mooi en wordt hij met de tijd zelfs alleen maar mooier. Maar het is goed om te weten dat zuur en vet geen vrienden zijn van beton. Het impregneren van de betonvloer zorgt ervoor dat hij voor 95% vuil- en vloeistofafstotend is. Wanneer er toch wat op de grond belandt en je maakt het meteen schoon met een vochtige doek, is de kans op vlekken zo klein mogelijk.
Een gevlinderde betonvloer gaat een leven lang mee
Een betonvloer verwijder je niet zomaar. Een gevlinderde betonvloer is door het harde materiaal een kras- en slijtvaste vloer. Natuurlijk zijn ook hier oplossingen op te bedenken, maar een gevlinderde betonvloer is geen laminaatvloer die je er zo uithaalt.
Maar, wanneer je net als wij weg bent van de waanzinnige looks van een gevlinderde betonvloer dan is dit natuurlijk alleen maar een voordeel. Met een woonbetonvloer kies je voor een duurzame vloer waar je een leven lang van kunt genieten!
Zoals je al merkt, we kunnen best wat gevlinderde betonvloer nadelen bedenken, maar we zien vooral voordelen:
- Naadloos
- Kras- en slijtvast
- Goede combinatie met vloerverwarming
- Prachtige, natuurlijke en industriële uitstraling
- Energiezuinig
- Makkelijk schoon te maken
- Keuze in kleur
Twijfel je toch of heb je vragen over gevlinderde betonvloer nadelen? Twijfel niet om contact op te nemen. En het beste kun je natuurlijk onze showroom bezoeken. Daar zie je bijvoorbeeld ook (gerepareerde) scheuren in de vloer en verschillende kleuren en afwerkingen van de gevlinderde betonvloer.
Afspraak maken Prijs opvragen