De voordelen van een betonvloer in de badkamer
- Een betonvloer is een duurzame vloer, die jarenlang meegaat. Beton is hard en hierdoor kras- en slijtvast;
- Betonvloeren hebben een moderne uitstraling die in elke interieurstijl toegepast kan worden;
- We kunnen betonvloeren afwerken in verschillende kleuren. Betonvloeren worden gevlinderd, door het gevlamde effect is elke betonvloer uniek;
- Een gevlinderde betonvloer is na het vlinderen 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door het impregneren verhogen we deze dichtheid tot 95%;
- Een gevlinderde betonvloer is naadloos en voor wel 95% vuil- en vloeistofafstotend. Hierdoor is een betonvloer gemakkelijk te onderhouden;
- Betonvloeren zijn perfect in combinatie met vloerverwarming. Beton bevat weinig stilstaande lucht. Hierdoor geleidt de warmte beter door de vloer en houdt de vloer deze warmte langer vast.
Aandachtspunten voor een betonvloer in de badkamer
Bij een betonvloer in de badkamer moet u rekening houden met een aantal punten. Denk hierbij aan de dikte en het gewicht van een betonvloer, de douchedrain en de afwerking tussen de wand en de vloer.
Dikte, afschot en gewicht
Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik en zonder toevoeging van kunststoffen. We hebben het hier dus niet over een gietvloer, maar over een échte pure betonvloer.
In het douchegedeelte van de badkamer moet de gevlinderde betonvloer zelfs 9 centimeter dik zijn, omdat we hier werken met afschot. Het afschot dat we aanhouden in het douchegedeelte is 1,5 centimeter per strekkende meter.
Op de verdieping dient u ook rekening te houden met het gewicht van een betonvloer. Een betonvloer van 7 centimeter dik weegt namelijk zo’n 170 kilo per vierkante meter!
Douchedrain
Wanneer u kiest voor een betonvloer in de badkamer, betekent dit dat de douchedrain ook in de betonvloer komt. Er zijn een aantal aandachtspunten rondom de douchedrain:
- Gebruik een douchedrain zonder flens;
- Gebruik een douchedrain met een onder-uitloop;
- Plaats de douchedrain minimaal 10 centimeter vanaf de wand.
Aansluiting tussen vloer en wand
In de badkamer is een waterdichte aansluiting tussen de betonvloer en wanden erg belangrijk. Zorg ervoor dat de vloer eerst aangebracht wordt, en vervolgens de wandafwerking.
- Snijd de randisolatie langs de betonvloer verdiept weg;
- Breng ca. 2 centimeter onder de vloeroppervlakte de eerste kitnaad Gebruik hierbij bijvoorbeeld een Shell kit. Shell kit zet namelijk uit op het moment dat er vocht bij komt;
- Plaats de wandbekleding op de muur;
- Breng de tweede kitnaad aan, tussen de betonvloer en de wand.
Het kitten doet u ná het impregneren van de betonvloer.
Geen ruimte voor een betonvloer?
Heeft u geen ruimte voor een betonvloer in uw badkamer? Omdat u de dikte of het gewicht niet kwijt kunt. Of spreekt een gietvloer u meer aan? Geen probleem! Wij bieden verschillende gietvloeren en betonlook vloeren aan. Deze vloeren kunnen toegepast worden in uw badkamer en een PU gietvloer kan zelfs tot en met het douchegedeelte gegoten worden. Wilt u meer weten over een gietvloer of betonlook vloer in de badkamer?
Lees dan: ‘Gietvloer badkamer: informatie en prijzen’
Gevlinderde betonvloer impregneren
Na het vlinderen van een betonvloer is deze voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door uw gevlinderde betonvloer te impregneren verhogen we deze dichtheid tot 95%. In de badkamer is de impregneerbehandeling onmisbaar.
We beginnen met het opschuren van uw vloer. Hierdoor gaan de poriën van de vloer open staan. Vervolgens maken we de vloer stofvrij. We brengen het impregneermiddel gelijkmatig aan op de betonvloer. Dit doen we in meerdere lagen, net zolang totdat de hele vloer verzadigd is. Wanneer wij uw vloer impregneren krijgt u garantie op de impregneerbehandeling. Tijdens dit garantietermijn kunt u kosteloos het impregneermiddel bij ons afnemen voor het onderhouden van uw betonvloer.
Kom langs in onze showroom
Wilt u een betonvloer in uw badkamer? Kom eens langs in onze showroom! In onze showroom kunt u al onze vloeren zien en vergelijken. Onze adviseurs geven u graag passend advies. Maakt u van tevoren een afspraak?
Afspraak maken!