Wat is gevlinderd beton?
Gevlinderd beton is geen betonlook vloer, maar een vloer van écht beton, zonder kunststoffen van minimaal 7 centimeter dik. Gevlinderde betonvloeren storten we met behulp van een betonwagen en betonpomp in de gewenste ruimte of op de juiste plaats.
Eigenschappen van gevlinderd beton
Gevlinderde betonvloeren hebben veel positieve eigenschappen, maar er zijn ook twee kenmerken die u als nadeel kunt ervaren. We noemen ze daarom wel even:
Kans op scheuren
Beton is een natuurproduct wat uitzet en krimpt door verschillen in temperatuur. Omdat beton niet elastisch is bestaat de kans op scheuren. Om de kans op scheuren zo klein mogelijk te maken gebruiken we krimpwapening en plaatsen we randisolatie tegen de wanden zodat het beton nog kan uitzetten en krimpen. Ook kunt u kiezen voor krimparme toevoegingen in de betonmix.
Op de scheuren geven wij garantie. Dat betekent niet dat wij scheuren kunnen voorkomen maar wel dat we ze gratis komen herstellen. Zo blijft uw betonvloer hygiënisch en makkelijk schoon te maken.
Gevlinderd beton is niet 100% dicht
Na het vlinderen is gevlinderd beton voor circa 85% dicht. Om gevlinderd beton nog verder te verdichten raden wij aan om uw vloer te impregneren. Na het impregneren is gevlinderd beton voor 95% dicht. Gevlinderd beton is niet voor 100% af te sluiten.
Leestip: Gevlinderde betonvloer impregneren, ja of nee?
Gevlinderde betonvloeren met vloerverwarming
Gevlinderde betonvloeren maken we bijna altijd in combinatie met vloerverwarming. Zonder vloerverwarming is een betonvloer erg koud. De betonvloer storten we direct op de vloerverwarming. De vloerverwarmingsslangen liggen dan echt in de betonvloer. Dat betekent dat de vloerverwarming op die manier ook het meest efficiënt is.
Gevlinderd beton geleidt warmte beter dan een zandcement dekvloer en houdt warmte ook langer vast. Dit komt omdat de massa van beton massiever is dan de mix van zandcement. Een zandcement dekvloer bevat veel stilstaande lucht en stilstaande lucht werkt als isolatie. U kunt ook kiezen voor de energiezuinige betonvariant. Dit is een aangepaste betonmix waardoor de betonmassa nog massiever wordt. Met de energiezuinige variant kunt u tot 30% op uw stookkosten besparen.
Betonvloer op kleur
Omdat de gevlinderd betonvloer één van de basiselementen in uw interieur is, is de kleur zeker niet onbelangrijk! Zonder toevoeging van pigmenten weten we niet hoe de kleur van uw gevlinderde betonvloer uitpakt. Dit is afhankelijk van de kleur zand wat die dag wordt gebruikt in de betonmix. Vindt u de gok te groot om de kleur af te laten hangen van de kleur zand? Dan kunt u kiezen om een kleurpigment toe te voegen om invloed te hebben op de uiteindelijke kleur. Meer weten over een gekleurde betonvloer?
Leestip: Betonvloer op kleur: inspiratie en informatie
Werkwijze
Het proces van het aanbrengen van gevlinderd beton is als volgt:
- Wapening leggen
- Aansluitingen van puien en dorpels controleren en de hoogte van de vloer bepalen
- Het storten van de betonvloer
- De kleurpigmenten instrooien en vlinderen
Na zo’n drie dagen mag u de vloer afdekken met stucloper. Als de stucloper op de vloer ligt kunnen de andere werkzaamheden ook weer doorgaan.
Zo dekt u uw betonvloer af met stucloper
Voordelen van gevlinderd beton
- Geen vertragingen in het bouwproces
- Karakteristieke uitstraling
- Energiezuinig, slijt- en krasvast
- Naadloos, hygiënisch en makkelijk schoon te maken
- Geschikt met vloerverwarming
- Steeds mooier in de loop der jaren
Gevlinderde betonvloer vanaf €87,95 per vierkante meter
In onze showroom liggen verschillende kleuren en afwerkingen van gevlinderd beton. Kom gerust eens langs om gevlinderd beton te zien en te ervaren. Belt u wel even van tevoren? Dan zorgen wij dat er een adviseur en de koffie klaarstaat. We begrijpen het ook goed als u eerst een richtprijs wilt voordat u langskomt in Opheusden. Daarom hebben wij een rekentool ontwikkeld die u direct een richtprijs geeft. Vul uw gegevens en het aantal vierkante meters in dan ontvangt u meteen een prijs in uw mailbox.
Prijs berekenen Afspraak maken