Je wilt een nieuwe vloer voor in de woonkamer. Nu is je oog gevallen op een prachtige PU gietvloer. Maar wat is een PU gietvloer precies? Wat moet je weten voordat je de keuze maakt om er één te nemen? Hoeveel kost zo’n vloer eigenlijk? Lees snel verder en lees de antwoorden op al je vragen.
Wat is een PU gietvloer?
De PU gietvloer is een betonlook gietvloer. Geen écht beton dus. PU vloeren worden gemaakt van kunststof, het voordeel hiervan is dat het een zacht en warm product is. De vloer is een fantastische combinatie met vloerverwarming. Dit komt doordat de vloer wat zachter en dunner is en makkelijk de warmte geleidt. De PU gietvloer is ook erg elastisch, wat de kans op scheuren verkleint.
Ook wanneer je geen vloerverwarming in huis hebt, voelt de vloer fijn aan als je er met je blote voeten overheen loopt. Dit komt doordat de PU gietvloer de temperatuur van de ruimte aanneemt.
Hoe brengen we de PU gietvloer aan?
De PU gietvloer bouwen we op in verschillende lagen, elke dag een nieuwe laag. En elke laag heeft zijn eigen kracht. Zo zorgen de laklagen ervoor dat de vloer 100% vuil- en vloeistof afstotend is. Hierdoor is de PU gietvloer hygiënisch en in elke ruimte toe te passen. Waaronder in jouw woonkamer.
We zetten de verschillende lagen even voor je op een rijtje:
Met egaliseren:
- 1e laag primer
- 2e laag egaline (indien nodig)
- 3e laag schraplaag
- 4e laag PU gietvloer
- 5e en 6e laag laklagen
Zonder egaliseren:
- 1e laag schraplaag
- 2e laag PU gietvloer
- 3e en 4e laag laklagen
Bovenstaande vloeropbouw is de standaard vloeropbouw. Afhankelijk van de ondervloer kan de vloeropbouw afwijken. Uiteraard overleggen wij dit altijd met je!
Wat zijn de voordelen van een PU gietvloer?
- Toepasbaar op een bestaande tegelvloer (mits de tegels goed vastliggen) of zandcement dekvloer;
- Volledig naadloos;
- Werkt geluiddempend;
- Fantastisch in combinatie met vloerverwarming;
- In elke RAL- en NCS- kleur mogelijk;
- Onderhoudsvriendelijk: 100% vuil- en vloeistofafstotend;
- In combinatie met egaline een dikte van ca. 6 millimeter;
- Elastisch waardoor weinig tot geen kans op scheurvorming
Zijn er tips voor een PU gietvloer in de woonkamer?
Omdat PU een zachter product is, is een PU vloer niet krasvast. Om deze krassen zoveel mogelijk tegen te gaan adviseren wij goede schoon/- droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur. Goede viltjes onder het schuivende meubilair in je woning en regelmatig stofzuigen zorgt voor een langere levensduur van jouw vloer.
Om veel en nog langer te genieten van jouw gietvloer is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Wij onderscheiden het onderhoud in dagelijks, wekelijks en groot periodiek onderhoud. Als je hier meer nog informatie wil kun je een kijkje nemen op onze pagina ‘onderhoud gietvloer: laat uw gietvloer shinen met deze schoonmaaktips’.
Hoeveel kost een PU gietvloer?
Ben je helemaal om, en kies je voor een PU gietvloer in jouw woonkamer? Goede keus. Maar wat worden de kosten eigenlijk? Je kunt rekenen met een grove prijsindicatie van €90,- tot €220,- per vierkante meter, inclusief egaline. Maar dit kan natuurlijk in elke situatie verschillen.
Wil je een prijsindicatie voor jouw situatie en voor het aantal vierkante meters dat jij hebt? Gebruik onze rekentool!
Waar kan ik de PU gietvloeren bekijken?
Wil je liever de PU vloeren gewoon in het echt zien en vergelijken. Neem dan snel een kijkje in onze showroom. Wij luisteren en adviseren jou op basis van je wensen, en stellen een offerte op.
Heb je nog andere vragen of wil je nog meer informatie over PU gietvloeren? Bel of mail ons! We vertellen je graag meer!