SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

FAQ

Hier vindt u de meest gestelde vragen over alles wat te maken heeft met onze gevlinderde woonbeton vloeren, betonlook vloeren, betonlook wanden en gevlinderde betonnen terrassen en -opritten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag om het antwoord te vinden!

 

Over Willem Designvloeren

Hoe verloopt het proces bij Willem Designvloeren?

Bij Willem Designvloeren werken we in vijf duidelijke stappen:

  1. Showroombezoek; We delen onze passie over naadloze vloeren graag met u, en we zijn vooral benieuwd naar de wensen van uw droomvloer. Dan kijken we samen naar welke vloer het beste in uw interieur past.
  2. Opdracht & planning; Wanneer u akkoord geeft op de offerte plannen we de uitvoering van uw project in.
  3. Realisatie van uw droomvloer; Vanaf hier wordt uw droom werkelijkheid. Op de afgesproken data komen onze specialisten uw droomvloer realiseren.
  4. Nazorg en service; U krijgt garantie op uw vloer en we geven u graag advies om uw vloer in topconditie te houden.

Hoe lang duurt het plaatsen van een vloer?

Dit hangt af van het type vloer dat u kiest. Het plaatsen van een betonvloer duurt enkele dagen, terwijl het aanbrengen van een gietvloer of een beton ciré vloer ca. één week duurt. We bespreken de exacte planning altijd vooraf.

Krijg ik garantie op mijn vloer?

Ja, wij staan garant voor de kwaliteit van onze vloeren. Onze garanties bestaan uit:

  • Op een gevlinderde betonvloer ontvangt u 10 jaar garantie. Een jaar na het leggen van uw betonvloer kunt u een kosteloze serviceafspraak met ons inplannen. Tijdens deze check lopen we de vloer na en vullen we eventuele scheurtjes op.
  • Als we uw betonvloer hebben geïmpregneerd krijgt u hier 7 jaar garantie op. Dat betekent dat uw vloer langer bestand is tegen vuil en vlekken. Daarnaast kunt u in deze 7 jaar ook kosteloos impregneermiddel bijbestellen om de vloer te onderhouden.
  • Kiest u voor een betonlook vloer? Dan ontvangt u daar 5 jaar garantie op.

Wat gebeurt er als ik zelf mijn vloer impregneer?

Als u ervoor kiest om zelf te impregneren, kan de garantie op die specifieke behandeling vervallen. We adviseren daarom om dit door onze vakmensen te laten doen voor het beste resultaat.

Gevlinderde betonvloeren

Een gevlinderde betonvloer storten en vlinderen, hoe gaat dat in zijn werk?

Een aantal dagen voordat we de betonvloer komen storten en vlinderen, starten we met de voorbereiding. We beginnen met een inmeetafspraak om vragen en laatste details door te nemen.

Een paar weken later leggen we (optioneel) de vloerverwarming op bindnetten.

De volgende dag leggen we de wapening. Bij het leggen van de wapening zetten we foamband langs de wanden en plakken we wanden, kozijnen en dorpels af.

Een dag na het leggen van de wapening komen we de betonvloer storten. Met een laser bepalen we de juiste hoogte en maken we de vloer glad met een rei. Na het storten van de betonvloer moet deze even uitharden. Hierna kunnen we beginnen met het vlinderen van het beton. Dit maakt de betonvloer verdicht en glad afgewerkt. Tijdens het vlinderen strooien we (optioneel) het gewenste kleurpigment in.

Lees meer

Wat is de opbouw van een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer op een constructievloer bouwen we als volgt op:

  1. Reflectiefolie met daarop bindnetten met vloerverwarming;
  2. Wapening;
  3. Minimaal 7 centimeter gevlinderd beton.

Lees meer 

Wat zijn de voordelen van een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is slijtvast, onderhoudsvriendelijk, geschikt in combinatie met vloerverwarming en naadloos door te leggen in uw gehele woning.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een natuurproduct. Deze kan krimpen en uitzetten. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan. Gelukkig doen wij er alles aan om extreme scheurvorming te voorkomen en heeft u bij ons 10 jaar garantie op uw gevlinderde betonvloer. In deze 10 jaar komen wij eventuele scheuren kosteloos dicht zetten!

Lees meer

Hoe dik is een gevlinderde betonvloer?

Er zijn verschillende situaties mogelijk. Per situatie is de minimale dikte van een gevlinderde betonvloer verschillend:

  • Op een constructievloer met vloerverwarming is de dikte van de gevlinderde betonvloer minimaal 7 centimeter.
  • Op een constructievloer met daarop isolatie is de minimale dikte van de gevlinderde betonvloer 9 centimeter.
  • Een gevlinderde betonvloer die meteen dient als constructievloer is, is minimaal 12 centimeter dik.

Lees meer

Wat is de droogtijd van een gevlinderde betonvloer?

De droogtijd van een gevlinderde betonvloer na het storten en vlinderen is minimaal 5 weken. Deze droogtijd kan langer worden door stucloper, weersinvloeden en luchtvochtigheid.

Lees meer

Hoe dek ik mijn gevlinderde betonvloer af met stucloper?

U kunt uw gevlinderde betonvloer afdekken met stucloper wanneer een nog vieze werkzaamheden in de woning moeten plaatsvinden. Wanneer u uw vloer af mag dekken, hangt af van de temperatuur. Zorg ervoor dat de betonvloer schoon is voordat u de stucloper erop legt. De stucloper legt u stotend tegen elkaar aan. Niet overlappend en zonder kieren. Vervolgens plakt u de naden af met ductape. Gebruik een blanco, dampdichte stucloper zonder opdruk en met PE-folie aan in ieder geval de onderzijde.

Lees meer

Hoe lang mag ik mijn gevlinderde betonvloer afdekken met stucloper?

Wanneer u ervoor kiest om stucloper te leggen dient deze minimaal twee weken op de vloer te liggen tot een maximum van 3 maanden aan één stuk.

Lees meer

Moet je een gevlinderde betonvloer impregneren?

Nee, dit is niet verplicht maar wel zeker ons advies! Door het impregneren verhoogt u de dichtheid van uw gevlinderde woonbeton vloer van 85% vuil- en vloeistofafstotend naar ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend.

In de badkamer is impregneren wel verplicht!

Lees meer

Hoe onderhoud ik mijn gevlinderde woonbeton vloer?

Een gevlinderde woonbeton vloer heeft goed en regelmatig onderhoud nodig om zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid te behouden. Stofzuig en dweil uw gevlinderde betonvloer wekelijks. Op www.vloerenonderhoud.nl bestelt u schoonmaak- en onderhoudsmiddelen voor uw gevlinderde betonvloer.

Lees meer

Ben je gebonden aan plinten bij een gevlinderde betonvloer?

Nee! U kunt ervoor kiezen om geen plinten te plaatsen. Toch adviseren wij wel altijd plinten voor een strakke afwerking en als stootrand voor de stofzuiger en dweil.

Lees meer

Is een betonvloer duurzaam?

Ja en nee. De productie van beton, en dan vooral van het cement levert vrij veel CO2- uitstoot op. Wel wordt een betonvloer grotendeels vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals zand, grind en cement en kan volledig gerecycled worden. Dit zorgt ervoor dat de milieubelasting van het materiaal zelf laag tot niets is. Een betonvloer is een duurzame keuze. Een betonvloer is namelijk onverwoestbaar en gaat levenslang mee!

Lees meer

Gevlinderde betonnen terrassen- en opritten

Hoe wordt een betonnen terras aangelegd?

Een betonnen terras wordt als volgt aangelegd:

  1. Voorbereidende werkzaamheden door opdrachtgever of derden. Denk hierbij aan het op hoogte brengen van het zand- of puinbed en het aftrillen hiervan;
  2. Het stellen van de bekisting, dit kan door ons of door derden. Dit zorgt voor een mal waarin we het beton kunnen storten;
  3. We leggen folie over het zand- of puinbed en plaatsen foamband tegen de randen. Op de folie leggen we afstandhouders en wapeningsnetten;
  4. Op de volgende dag storten we het beton. Wanneer het beton gedeeltelijk is uitgehard, gaan we dit bewerken met vlindermachines. Zo ontstaat er een gladde, afgewerkte toplaag. Tijdens het vlinderen strooien we (optioneel) de gekozen kleurpigmenten in.

Lees meer

Moet een gevlinderd betonnen terras onderheid worden?

Welke grondsoort ligt er in uw woonplaats? Zand, klei of veen? Bij zand of klei is onderheien meestal niet nodig, maar bij veengrond bijvoorbeeld wel. In de meeste gevallen kun je ervan uitgaan dat als de woning is onderheid, het terras of de oprit ook onderheid moet worden. Wil je het zeker weten? Dan raden we aan om er een constructeur of adviseur naar te laten kijken en een berekening te laten maken.

Lees meer

Welke ondergrond is er nodig bij een gevlinderd betonnen terras of -oprit?

Om een gevlinderd betonnen terras of oprit te kunnen storten moet er een stabiel, aangetrild zand- of puinbed van minimaal 10 centimeter dik aanwezig zijn.

Lees meer

Hoe wordt waterafvoer geregeld bij een gevlinderd betonnen terras of oprit?

Dit doen we door een afschot van 1,5 centimeter toe te passen. Ook de ondergrond moet al onder afschot liggen. Eventuele goten kunnen meegestort worden in het beton.

Lees meer

Hoe dik een gevlinderde buitenvloer?

Een gevlinderd betonnen terras is minimaal 15 centimeter dik. Een gevlinderd betonnen oprit is minimaal 20 centimeter dik. Hierin wordt dubbele wapening verwerkt.

Lees meer

Welke kleurkeuze is er mogelijk bij een betonvloer buiten?

Bij beton is er een ruimte kleurkeuze in grijs- en zandtinten. Toch raden wij donkere kleuren, maar ook hele lichte kleuren buiten niet aan. Donkere kleuren worden erg warm, terwijl lichte kleuren het licht erg weerkaatsen.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een gevlinderd betonnen terras of -oprit?

Een gevlinderde buitenvloer is slijtvast, onderhoudsarm, naadloos en heeft een robuuste, moderne uitstraling.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van een gevlinderd betonnen terras of -oprit?

Beton is een natuurproduct. Dit kan krimpen en uitzetten. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan. Gelukkig doen wij er alles aan om extreme scheurvorming te voorkomen en heeft u bij ons 10 jaar garantie op uw gevlinderde betonvloer. In deze 10 jaar komen wij eventuele scheuren kosteloos dicht zetten!

Lees meer

Kan een gevlinderde betonnen oprit zware voertuigen dragen?

Ja! Het is wel belangrijk dat de betonvloer minimaal 20 centimeter dik is en dat er dubbele wapening wordt toegepast.

Lees meer

Beton ciré vloeren

Wat is beton ciré?

Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton en is een beton stuc. Dit materiaal wordt aangebracht met de hand en geeft een robuuste betonlook.

Lees meer

Hoelang duurt het aanbrengen van beton ciré?

Het aanbrengen van beton ciré duurt ongeveer één week. Daarna moet de beton ciré vloer nog één week drogen.

Lees meer

Hoe onderhoud ik mijn beton ciré vloer?

Een beton ciré vloer heeft goed en regelmatig onderhoud nodig. Daarbij is wekelijks stofzuigen en dweilen van belang. De juiste schoonmaak- en onderhoudsproducten voor uw gietvloer vindt u via www.vloerenonderhoud.nl.

Lees meer

Kan beton ciré over tegels aangebracht worden?

Jazeker! Beton ciré kan over tegels aangebracht worden mits de tegels vlak liggen en goed vastgelijmd zijn.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een beton ciré vloer?

Een beton ciré vloer is naadloos, geschikt voor vloerverwarming en robuust.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van een beton ciré vloer?

Een beton ciré vloer kan wel aangebracht worden in de badkamer, maar niet in het douchegedeelte. Wanneer er iets op de vloer in het douchegedeelte valt, is de vloer niet meer waterdicht en brengt dit risico met zich mee.

Lees meer

Gietvloeren

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloer die vloeibaar aangebracht wordt en uithardt tot een strakke vloerafwerking.

Lees meer

Welke soorten gietvloeren zijn er?

Wij bieden de volgende gietvloeren aan:

  • Italiaanse betonlook vloer;
  • Minerale gietvloer;
  • PU gietvloer;
  • Metallic gietvloer;
  • Lavasteen gietvloer;
  • Grindvloer;
  • Troffelvloer.

Lees meer

Waar kan een gietvloer worden toegepast?

Gietvloeren kunnen door uw volledige woning gegoten worden, maar zijn ook toepasbaar in kantoren en winkels.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van gietvloeren?

Gietvloeren zijn naadloos, onderhoudsvriendelijk, geschikt voor vloerverwarming en beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen.

Lees meer

Wat zijn de nadelen van een gietvloer?

Een gietvloer kan gevoelig zijn voor krassen. Daarom is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen en te dweilen. En om beschermvoetjes te plaatsen onder schuiven meubilair.

Lees meer

Hoelang duurt het aanbrengen van een gietvloer?

Het maken van een gietvloer neemt ongeveer één week tijd in beslag. Daarna heeft een gietvloer ca. één week droogtijd nodig.

Lees meer

Kan een gietvloer scheuren?

Een gietvloer zelf scheurt niet. Maar een gietvloer is wel ondergrond volgend. Dit betekent dat wanneer de ondervloer scheurt, dit zichtbaar wordt in de gietvloer.

Lees meer

Kan een gietvloer toegepast worden in de badkamer?

Ja, alle gietvloeren kunnen toegepast worden in de badkamer. Een PU gietvloer en een troffelvloer kunnen zelfs worden toegepast in het douchegedeelte.

Lees meer

Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?

Een gietvloer heeft goed en regelmatig onderhoud nodig. Daarbij is wekelijks stofzuigen en dweilen van belang. De juiste schoonmaak- en onderhoudsproducten voor uw gietvloer vindt u via www.vloerenonderhoud.nl.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een gietvloer en beton ciré?

Een gietvloer wordt gegoten en beton ciré smeren (stuken) we op de vloer. Hierdoor ontstaat er een verschil in structuur en uitstraling.

Lees meer

Beton ciré wanden

Wat is een beton ciré wand?

Een beton ciré wand is een soort betonstuc dat met de hand wordt aangebracht. Dit geeft uw wand een naadloze, robuuste afwerking.

Lees meer

In welke ruimtes kan beton ciré op de wand worden aangebracht?

Beton ciré op de wand is geschikt voor iedere ruimte. Denk aan woonkamers, badkamers, keukens, toiletten en zelfs in het douchegedeelte kan beton ciré op de wand.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van beton ciré wanden?

Beton ciré wanden zijn naadloos, waterdicht, krasvast, onderhoudsvriendelijk en beschikbaar in iedere RAL- en NCS-kleur.

Lees meer

Wat zijn alternatieven voor beton ciré wanden?

Wij bieden verschillende naadloze wandafwerkingen aan. Denk naast beton ciré ook aan American Clay wanden of Kalkstuc wanden.

Lees meer