SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Wij zijn van vrijdag 20 december 2024 tot maandag 6 januari 2025 gesloten vanwege de kerstvakantie. Wilt u wel graag de showroom bezoeken? Neem altijd contact op voor de mogelijkheden. Wij wensen u fijne feestdagen! ×

Vloerverwarming in jouw woonbeton vloer

Waarom vloerverwarming in jouw betonvloer?

Beton is een dicht product wat je kunt vergelijken met natuursteen. Hierdoor geeft de vloer warmte gemakkelijk af. De betonvloer heeft een strakke, industriële en tijdloze uitstraling. Zo combineren we het nuttige met het aangename. Door speciale hulp- en vloeistoffen toe te voegen aan de betonmix wordt deze nog dichter qua structuur. Zo geeft de betonvloer nóg beter zijn warmte af en verdeelt de warmte gelijkmatig over de vloeroppervlakte.

Scheurvorming

We zeggen het eerlijk: de kans op scheurvorming is altijd aanwezig. Dit komt omdat beton niet elastisch is, maar beton in combinatie met vloerverwarming wel werkt. Het toevoegen van water vervangende producten in de betonmix zorgt er voor dat de betonvloer minder snel scheurt. Maar ook met deze zogenoemde krimparme variant is scheurvorming niet geheel uit te sluiten. Ontstaat er scheurvorming in jouw gevlinderde woonbeton vloer? Wij repareren wel de scheuren zodat er geen zand of vuil in de scheur terecht komt.

Hieronder leggen wij u de verschillen uit tussen de zandcement dekvloer, de basis gevlinderde woonbeton vloer en de energiezuinige woonbeton vloer.

Zandcement dekvloer

De naam zegt het al. De combinatie van zand en cement zorgen voor een poreus en luchtig mengsel die als ondervloer te gebruiken is. Door het poreuze mengsel is er veel stilstaande lucht aanwezig in de vloer. Stilstaande lucht geeft een isolerende werking. Daarom moet de vloerverwarming extra haar best doen om uw vloer en woning te verwarmen. De aanvoertemperatuur van de vloerverwarming ligt tussen de 40° en 50°.

Basis gevlinderde woonbeton vloer

De grondstoffen in de basis betonvloer zijn zand, grind, cement en water. Tijdens het drogingsproces verdampt het water uit deze mix. Door dit verlies is er kans op scheurvorming. De basis betonvloer bevat van origine nog steeds kleine gaatjes oftewel stilstaande lucht. De hoeveelheid is al veel minder dan in de zandcement dekvloer. De aanvoertemperatuur van de vloerverwarming ligt tussen de 30° en 40°.

Energiezuinige gevlinderde woonbeton vloer

De energiezuinige betonvloer bestaat uit zand, grind en cement. Deze grondstoffen mengen we met zeer fijne hulpstoffen zoals bijvoorbeeld vliegas. Vervolgens voegen we vloeistoffen toe die zorgen voor extra warmtegeleiding in de vloer. Daarna water vervangers die zorgen ervoor dat er minder krimp in de betonvloer ontstaat. Deze producten mengen we zorgvuldig. Er is dan al vloeibaarheid in de beton. Zonder water geeft cement niet de juiste reactie daarom wordt er als laatste nog water toegevoegd.

In verhouding met de basis betonvloer is dit ca. 50% minder. Hierdoor neemt de kans op scheurvorming sterk af. Deze samenstelling zorgt voor een hoogwaardig product. Qua sterkte kan er in theorie na een week een auto op. De basis betonvloer is na vier weken op dezelfde sterkte. Een bijkomend voordeel is dat er minder vocht verdampt tijdens het droogproces. Dit is bevorderlijk voor uw bouwperiode. De aanvoertemperatuur van de vloerverwarming ligt tussen de 20° en 30°.

Bovengenoemde temperaturen zijn afhankelijk van uw type vloerverwarmingssysteem en de isolatiewaarde van de ruimte.

Vloerverwarming in een betonvloer: opbouw

De voeropbouw begint in de meeste gevallen met de constructievloer. Deze vloer moet vervolgens bedekt worden met een dik warmtewerend folie. Zo komt de gevlinderde betonvloer los te liggen van de constructievloer. Een zogenoemde zwevende vloer. Op de folie wordt krimpwapening aangebracht waar de vloerverwarmingsslangen op vastgemaakt worden. Er zijn ook systemen waarbij de vloerverwarming in een noppen plaat te klikken is. Bovenop de vloerverwarmingsslangen wordt de wapening voor de betonvloer geplaatst. De minimale dikte voor de gevlinderde betonvloer, ook voor een goede warmteafgifte, ligt tussen de 7 cm en de 10 cm.

vloerverwarming in beton

Voordelen van vloerverwarming in betonvloer

• Vloerverwarming is de meest energiezuinige verwarming die momenteel verkrijgbaar is. Dit betekent een lager energiegebruik voor uw woning.
• Vloerverwarming in uw betonvloer zorgt ervoor dat uw ruimte/- vloer geleidelijk en gelijkmatig verwarmd wordt. Dit voelt comfortabel aan en geeft het resultaat van heerlijk warme voeten.
• Vloerverwarming in uw betonvloer als hoofdverwarming zorgt ervoor dat u geen radiatoren meer nodig heeft. Dit zorgt voor ruimte besparing.
• Vloerverwarming zorgt ervoor dat uw luchtkwaliteit beter wordt. Dit komt omdat er na genoeg geen luchtverplaatsing is, maar er juist stralingswarmte wordt afgegeven. Daarom heeft u minder rond dwarrelend stof als resultaat. En dat is beter voor uw gezondheid.

Meer weten over vloerverwarming en een woonbeton vloer?

Graag helpen wij jou bij het maken van de juiste keuze. Wil je graag meer weten over vloerverwarming en de combinatie met de gevlinderde woonbeton vloer? Neem contact met ons op voor telefonisch advies of plan een afspraak bij één van onze adviseurs in de showroom. Tot horens!

Afspraak inplannen

 

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.