SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

PU gietvloer in de omgeving van Rotterdam

Wat is PU?

PU gietvloer, leef beton, smeerbeton, betonlookvloer en ga zo maar door. Er zijn een hoop namen voor hetzelfde product en dat geeft verwarring. Om deze verwarring de wereld uit te helpen schrijven we dit blog. We nemen de PU gietvloeren onder de loep. Wat is PU? Hoe brengen we het aan? Wat is het kostenplaatje? Lees snel verder en kom erachter!

Het ontstaan van de PU gietvloer

Een PU gietvloer is een industriële vloer. Vroeger werd deze vooral geplaatst in ziekenhuizen, sportscholen en farmaceutische gebouwen. Dat komt omdat deze vloer eenvoudig in onderhoud, geluiddempend en strak is.

In verloop van tijd is er ook vraag gekomen vanuit particulieren naar deze vloer. De particulieren klanten wilde de vloer liever minder steriel. Daarom is er de mogelijk gekomen om kleuren te mengen. Op deze manier ontstaat er een gewolkt effect. Inmiddels is een PU gietvloer een erg populair vloersoort.

pu gietvloer, woonbeton, leefbeton

De basis van de gietvloer

Een PU gietvloer is een vloer op basis van Poly-Urethaan. Dit is een kunststof. Hierdoor is de vloer ook wat zachter.

Deze gietvloer is meestal verkrijgbaar in twee soorten. Een aromatische en een alifatische variant. De aromatische variant is goedkoper, maar zal in de loop van de tijd gaan verkleuren. De alifatische variant is daarentegen wat duurder, maar deze is UV-bestendig. Om deze reden plaatsen wij altijd een alifatische PU gietvloer.

PU versus beton

Een Poly Urethaan gietvloer is een product dat valt onder de betonlook vloeren’. Maar wat is PU eigenlijk? De PU vloer is geen echte gevlinderde betonvloer maar wel eentje die er op lijkt. Dit type vloer is zeer geschikt als jouw woning bijvoorbeeld niet genoeg ruimte heeft voor een ‘echte’ betonvloer. Of misschien passen de kenmerken van een PU gietvloer wel gewoon beter bij jou en jouw woonstijl. PU is namelijk een stuk strakker en egaler als beton.

Voordelen Poly Urethaan

Ben je benieuwd of deze gietvloer nu echt dé geschikte vloer voor jou is? We zetten de voordelen nog even op een rijtje:

  • Volledig naadloos;
  • Voelt warm en comfortabel aan;
  • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS-kleur;
  • 100% vuil- en vloeistofdicht. Ook toepasbaar in de badkamer;
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming;

Betonlook vloer, pu gietvloer, Betonnen vloer Beton Design

Waar moet je rekening mee houden?

Naast de voordelen zijn er ook een aantal zaken waar je wel even rekening mee moet houden:

  • Het gieten neemt wat tijd in beslag. De Poly Urethaan vloer bestaat uit 5 lagen, en per dag brengen we één laag aan.
  • Je kunt bij een PU gietvloer niet zelf aangeven hoe druk of rustig je de vloer wil. Dit is bij een gevlinderde betonvloer en beton ciré bijvoorbeeld, wel mogelijk.

Werkwijze PU

Zoals we net al schreven brengen we die Poly Urethaan gietvloer in meerdere lagen aan. Per dag brengen we één laag aan. Zo hechten de lagen het beste en behalen we het mooiste resultaat. Hieronder zie je de verschillende lagen even op een rij:

Met egaliseren: Zonder egaliseren:
·         1e laag primer ·         1e laag epoxy
·         2e laag egaline ·         2e laag PU gietvloer
·         3e laag epoxy ·         3e laag laklaag
·         4e laag PU gietvloer
·         5e laag laklaag

 

Bovenstaande laagopbouw is de standaard laagopbouw. Afhankelijk van de ondervloer kan de laagopbouw afwijken. Uiteraard overleggen wij dit altijd met je!

Onderhoud gietvloer

Een gietvloer is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Omdat een gietvloer diverse laklagen heeft is stofzuigen of stofwissen en regelmatig dweilen van belang. Zo voorkom je krassen en beschadigingen.

  • Gebruik bij het stofzuigen een parketzuigmond, en bij het stofwissen doeken die niet olie geïmpregneerd zijn;
  • Maak bij het dweilen gebruik van een PH neutraal schoonmaakmiddel;
  • Plaats schoon- droogloopmatten bij alle deuren. Hierdoor hou je vuil in eerste instantie al zoveel mogelijk buiten;
  • Gebruik beschermvoetjes onder schuivend meubilair.

Producten bestellen

pu gietvloer in keuken en woonkamer

Prijsindicatie van een PU gietvloer

Als je van plan bent deze gietvloer aan te schaffen, begrijpen wij dat ook de prijs een belangrijk onderdeel is. Hierbij geven we je een grove indicatie van de prijs:

Dit prijsvoorbeeld is gebaseerd op 100 m²:
PU gietvloer incl. egaline: € 96,00 per m², incl. btw

Voor elke situatie is de prijs natuurlijk verschillend. Wil je een betere indicatie op basis van jouw oppervlakte en wensen vul dan de rekentool in!
Rekentool

Een PU vloer in jouw woning

We hebben dit blog geschreven omdat we vaak de vraag kregen: wat PU eigenlijk is? In dit blog hebben we je alle belangrijke onderdelen van de gietvloer uitgelegd en we hopen dat je nu weet wat PU is! Ben je nieuwsgierig geworden of het mogelijk is in jouw woning? Of ben je benieuwd wat het kostenplaatje voor jou is? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom. Onze adviseurs staan graag voor je klaar om je alles te vertellen over de PU gietvloer
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.