SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Boerderij met woonbeton, woonbeton in boerderij met witte muren

Welke vloerisolatie gebruik je bij een gevlinderde betonvloer?

Laat jij een woning bouwen of verbouwen? Of doe je dit misschien wel zelf? En wil jij het liefst een gevlinderde betonvloer in huis? Goede keuze! En als je nu dan toch een nieuwe vloer laat leggen, kijk dan ook eens naar de mogelijkheden om de betonvloer te isoleren.  Vloerisolatie en een gevlinderde betonvloer zijn namelijk een uitstekende combinatie.

Let op! In deze blog bespreken we de mogelijkheden van vloerisolatie met een gevlinderde betonvloer. Het gaat hier dus niet om het isoleren van een constructiebetonvloer of het isoleren vanuit de kruipruimte.

Voordelen: vloerisolatie met een betonvloer

Het isoleren van een gevlinderde betonvloer kent veel voordelen:

  • Kostenbesparend; er gaat minder warmte van de vloerverwarming verloren waardoor er constanter en op een lagere temperatuur gestookt kan worden;
  • Goede vloerisolatie werkt vocht- en schimmelwerend;
  • Zomers blijft de vloer en de ruimte langer koel;
  • 6% btw tarief op de arbeidskosten bij woningen ouder dan twee jaar;
  • Verhoogt het wooncomfort, zeker in combinatie met vloerverwarming; zeg maar dag tegen koude voeten!

Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer

gevlinderde betonvloer met vloerisolatievloerverwarming in beton

Soorten isolatie voor een gevlinderde betonvloer

Vloerisolatie voor een gevlinderde betonvloer is er in drie verschillende soorten. EPS- isolatie, XPS- isolatie en PIR- isolatie. Alle drie deze soorten isolatie zijn geschikt in combinatie met een gevlinderde betonvloer. Maar alle drie de soorten isolatie hebben verschillende eigenschappen.

Kenmerken EPS- vloerisolatie

De EPS- isolatie is de meest gebruikte isolatie voor een gevlinderde betonvloer. Dit komt hoofdzakelijk omdat EPS- isolatie de meest goedkope isolatie is van de drie bovengenoemde soorten. Het is wel belangrijk dat je voor deze isolatie voldoende ruimte hebt. Om een goede isolatiewaarde te behalen moet een EPS- isolatie dikker zijn dan bijvoorbeeld een XPS- isolatie of een PIR- isolatie. Andere benamingen voor een EPS- isolatie zijn tempex, airpop of piepschuim.

Kenmerken XPS- vloerisolatie

XPS- isolatie heeft een hogere isolatiewaarde dan een EPS- isolatie. XPS-isolatie is dé isolatie wanneer drukvastheid en een hoge belasting een grote rol spelen. Bij XPS- isolatie heb je minder dikte nodig om een goede isolatiewaarde te kunnen behalen, maar XPS- isolatie is wel wat duurder in aanschaf dan EPS- isolatie. Heb je ook niet voldoende ruimte voor een XPS- isolatie? Overweeg dan eens PIR- isolatie.

Kenmerken PIR- vloerisolatie

PIR- isolatie is veruit de meest interessante isolatie als het gaat om de isolatiewaarde en de laagdikte. Het nadeel dat PIR- isolatie wel heeft is dat het een fors duurdere isolatie is dan bijvoorbeeld een EPS- isolatie of een XPS- isolatie.

Vloeropbouw: vloerisolatie met een gevlinderde betonvloer

De vloeropbouw voor een gevlinderde betonvloer met vloerisolatie op een constructievloer is als volgt:

  • Constructievloer;
  • Vloerisolatie (EPS, XPS of PIR);
  • Bouwfolie of reflectiefolie, maar een reflectiefolie heeft geen extra meerwaarde op isolatie;
  • Vloerverwarming binden op netten;
  • Wapening ø6-100 mm;
  • Gevlinderde betonvloer, minimale dikte 9 centimeter. Is de gevlinderde betonvloer ook meteen een constructievloer? Dan is de minimale dikte 12 centimeter inclusief een dubbele wapening.

Isolatie, vloerverwarming en gevlinderde betonvloer onder één dak

Om jou zoveel mogelijk te ontzorgen bieden wij de vloerisolatie, de vloerverwarming én de gevlinderde betonvloer aan. Uiteraard mag je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de isolatie zelf te leggen om op deze manier kosten te besparen.

Advies over vloerisolatie met een gevlinderde betonvloer?

Wil jij graag meer weten over vloerisolatie en een gevlinderde betonvloer? Of wil je graag langskomen in onze showroom? Neem contact met ons op om een showroomafspraak in te plannen of vul ons offerteformulier in om een prijsindicatie te ontvangen.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.