Kans op vlekken
Een van de nadelen van woonbeton is de kans op vlekken. Een betonvloer is na het vlinderen 85% vuil- en vloeistofdicht. Het impregneren van woonbeton zorgt ervoor dat dat dit percentage oploopt tot 95%. Een betonvloer wordt met impregneren nooit helemaal dicht, maar wel dicht genoeg voor uw keuken en badkamer. Door woonbeton regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden wordt de kans op vlekken minimaal.
Kans op scheuren
Beton is een natuurproduct. Door het uitzetten en krimpen van het beton kunnen er scheuren ontstaan. Of een scheur in een betonvloer een nadeel is, daar verschillen de meningen over. De één moet er niet aan denken, de ander ziet het juist als een karakteristieke eigenschap die helemaal bij beton hoort.
Komen er scheuren in uw woonbeton vloer? Dan vullen wij die gratis voor u op. Zo blijft uw vloer hygiënisch en makkelijk schoon te maken.
Woonbeton: hard & koud
Woonbeton biedt in tegenstelling tot tapijt of houten vloeren geen warmte of veerkracht. Beton voelt dus van nature koud en hard aan. Daarom raden we altijd de combinatie van woonbeton én vloerverwarming aan. Want: ieder nadeel heeft zijn voordeel. Het voordeel in dit geval is dat woonbeton met vloerverwarming heel snel opwarmt én lang warmte vasthoudt. En in de zomer is het juist een groot voordeel dat woonbeton lang koel blijft.
Woonbeton en akoestiek
Omdat woonbeton een hard materiaal is, is het niet de allerbeste vloerkeuze voor een goede akoestiek. U kunt dit wel eenvoudig oplossen door op het gebied van uw interieur andere keuzes te maken. Bijvoorbeeld door vloerkleden te plaatsen, stoffen stoelen in plaats van leren stoelen te kiezen of gorden in plaats van shutters of jaloezieën.
Woonbeton in projectbouw
Woonbeton is minimaal 7 centimeter dik. En dat is een stuk dikker dan de meeste andere vloerafwerkingen. Om u een idee te geven: een gietvloer is maar een paar millimeter dik. Dat betekent dat er best veel ruimte beschikbaar moet zijn voor het plaatsen van woonbeton. Niet altijd is die ruimte beschikbaar. Bijvoorbeeld als u in een projectbouw uw woning laat bouwen waar een zandcement dekvloer verplicht is. Gelukkig zijn er dan alternatieven zoals de Italiaanse betonlook vloer. De Italiaanse betonlook vloer is ook een gevlinderde vloer, maar die is maar 3 millimeter dik.
Naast de nadelen van woonbeton zijn er ook veel voordelen:
Voordelen van woonbeton
- Woonbeton is duurzaam en heeft een lange levensduur
- Makkelijk schoon te maken
- Een ideale vloer in combinatie met vloerverwarming
- Past in elk interieur
Een alternatief voor woonbeton
Wegen voor u de voordelen niet op tegen de nadelen van woonbeton? Gelukkig zijn er ook alternatieve vloerafwerkingen die lijken op woonbeton, maar andere eigenschappen hebben. Vloeren die veel weg hebben van woonbeton zijn de Italiaanse betonlook vloer en beton ciré.
Woonbeton: offerte opvragen
Ziet u de genoemde punten niet als nadelen en meer als eigenschappen die bij beton horen? En bent u eruit dat woonbeton dé vloer voor uw woning wordt? Vul ons offerteformulier in om een offerte op te vragen of maak een afspraak in onze showroom om woonbeton in het echt te zien.
Offerte aanvragen Afspraak maken